צריף בן גוריון

צריף בן גוריון

צריף בן-גוריון הוא צריף בקיבוץ שדה בוקר, בצריף זה התגוררו דוד בן-גוריון ואשתו פולה בשנים 1953 – 1973. צריף זה הפך למוזיאון לאחר מותו של בן גוריון, אשר עומד לרשות הציבור. החל משנת 1976 הצריף מנוהל על ידי המכון למורשת בן-גוריון המקיים בו סיורים מודרכים ועורך בשטחו תערוכות ואירועים.

מה במוזיאון:

מיצג אנימציה-‘בן-גוריון מארח’

סיפור חייו של בן-גוריון בסרטון מאויר, בדגש על יחסו לנגב.
בסרט יש ציטוטים ממאמריו, מנאומיו ומספריו של המנהיג.
בשפות: עברית, אנגלית, רוסית, ספרדית, צרפתית.

בית הגבס

המבנה המקורי, בית הקבע הראשון שנבנה בקיבוץ. בתצוגה נוכל להכיר את מייסדי קיבוץ שדה בוקר, ללמוד דברים על הקיבוץ בעבר ובימינו ולצפות בימיו הראשונים של בן-גוריון בשדה בוקר.
חזונו של בן-גוריון לפיתוח הנגב מול המציאות בנגב היום מוצגים בתערוכה בשפות עברית, באנגלית ובערבית.

פעילות אינטראקטיבית – ‘בן-גוריון במבחן הזמן’

‘בן-גוריון במבחן הזמן’ – מיצג שמנסה לבחון את הרלוונטיות של משנתו של בן-גוריון לימינו אנו. התצוגה מכילה שולחנות פעילות בנושאים שונים – תפקיד הנוער בחברה, צה”ל כצבא העם, וחזון ומציאות בנגב. הפעילות כוללת משחקים, חידונים ומחשבה על דילמות, שמאפשרים השתתפות של המבקרים ביצירת התמונה הכוללת המובאת בהם. בין השאר מעלים השולחנות שאלות כמו: האם נכון להפעיל אלימות למען אחדות פנימית בזמן מלחמה? האם בכלל יש צורך לישב את המדבר? ומה תפקידו של הנוער בעיצובה של המדינה?
ניתן לשחק בעברית, ערבית ואנגלית.

סרט-‘הזהו מנהיג?’

תצוגה שבמרכזה סרט המעלה דילמות מנהיגותיות של בן-גוריון ונקודות הכרעה חשובות במנהיגותו. הסרט נוגע בנקודות קשות ומורכבות בהיסטוריה הציונית והישראלית ומציג דילמות הניצבות בפני מנהיג – האם להקשיב לרחשי הציבור או להאמין ולדבוק בצדקת מעשיך; עד כמה לרכז סמכויות בידיך או להאציל אותן לידי אחרים; האם לפעול באופן פרגמטי ומציאותי או לשאוף להגשמת חזון רחוק. הדילמות הללו כרוכות באירועים היסטוריים מרכזיים, כגון ההחלטה על מבצע נחשון במלחמת העצמאות והוויכוח על השילומים מגרמניה. שפות: עברית, אנגלית, רוסית, ספרדית, צרפתית.

צריף המגורים של פולה ודוד בן-גוריון

צריף בן-גוריון הוא בית המגורים המקורי של פולה ודוד בן-גוריון, הצריף עומד בשכונה הראשונה של קיבוץ שדה בוקר.

תערוכת ‘הזקן והעם’

תערוכה פעילה בה מוצגים שלושה מקרי מבחן: התכתבות בנושא עִבְרוּת שמות, שבה ניכר רצונו העז של בן-גוריון שאזרחי ישראל יישאו שמות עבריים, רצון שלעיתים זכה להיענות ולעיתים נתקל בהתנגדות.
כנס הנוער בשיח’ מוניס שבו לא זכה בן-גוריון להקשבתם של בני הנוער אבל המשיך לקיים דו־שיח בכתב ובעל פה עם חלקם.
וכינוס בוואדי סאליב בו קיים בן-גוריון מהבמה דו-שיח עם אזרח, שמחה על מצבו הכלכלי. כל אחד ממקרי המבחן מובאים שני צדי השיח כדי לנסות לפענח מה הניע את שני הצדדים ואיך הם חוו את המפגש.

תבליט הנגב

מפת תבליט גדולה של הנגב, מתאים לסקירה על המבנה הגיאוגרפי של הנגב.

שולחן החול

פינת פעילות למשפחות ולקבוצות ילדים.
מפת הנגב בארגז חול

שעות פתיחה

רצוי לתאם ביקור מראש
ימים א’-ה’ 08:30-16:00
ימי ו’ וערבי חג 8:30-14:00
שבתות וחגים 10:00-16:00
מומלץ להגיע עד שעה לפני שעת הסגירה